tim stevens

Iets nieuws durven

Ik faciliteer het leren en versterk het vermogen van mensen om zelf hun toekomst te dromen en vorm te geven. Ik heb 30 jaar ervaring als adviseur, manager en coach bij de overheid en in het bedrijfsleven. Daarnaast heb ik ruim 20 jaar ervaring als kerndocent en leermanager, o.a. voor Sioo opleidingen voor bestuurders en adviseurs, en voor Organisatie- en Veranderkunde bij het Post Hoger Onderwijs Veiligheidskundigen. Mijn werk is mijn inspiratie: als mensen iets nieuws zien of durven, als zij genieten van leven en werk. 

Mestreech

Ik ben opgegroeid in een katholiek Limburgs gezin, thuis spraken we ‘mestreechs’. Het glooiende landschap en de warme betrokkenheid op elkaar hebben me gevormd. De naam Vivant is afgeleid van de “bon vivant”, de levensgenieter, naar het voorbeeld van mijn vader. De liefde voor mijn vrouw en onze kinderen en voor de dierbaren en de wereld om me heen, is een blijvende waarde in mijn leven. Ik kan genieten van de natuur en van goede wijn, muziek en kunst.

Mensen in laboratoria

Ik koos voor de studie chemie omdat het mijn droom was om via DNA-technologie ziektes te voorkomen en de wereld een stukje beter te maken. Eenmaal in het laboratorium bleek dat ik meer geïnteresseerd was in de interactie met de mensen die daar rondliepen dan het verloop van mijn experiment achter het veiligheidsglas. Ik heb besloten om vanaf dat moment de raakvlakken van chemie met de maatschappij op te zoeken.

Steeds kleiner werken

Na mijn studie ben ik gaan werken voor de Chemiewinkel UvA, en voor de rijksoverheid: veilig werken met gevaarlijke stoffen in Nederland. Daarna werkte ik als organisatie adviseur en als manager bij TNO, en als projectleider reorganisatie bij de arbodienst Commit Arbo. Zo rond mijn veertigste ben ik gestart als zelfstandig adviseur, tegenwoordig werk ik vooral als (team)coach. Je zou kunnen zeggen dat ik steeds kleiner ben gaan werken. Waar ik eerst de wereld, en toen Nederland wilde veranderen zeg ik nu: waar ik ben, kan ik proberen verschil te maken. Dat is wat telt.

Maak een afspraak

Top