tim stevens 02

Klassiek natuur-wetenschappelijk geschoold

Ik heb Gymnasium-B doorlopen en daarna een studie chemie. Ik ben een actieve denker, ik houd van intellectuele uitdagingen, het geeft me energie om nieuwe situaties te doorgronden en om verbanden te zien. Ik houd van zorgvuldig en precies redeneren. Adviseren en coachen is een ‘talig’ vak, en daar kan ik dan ook erg van genieten. Iets zo verwoorden dat het precies de goede snaar raakt, dat het nieuwe mogelijkheden opent in het denken van mensen, inspireert en energie geeft.

Opgegroeid in Zuid-Limburg

Ik ben opgegroeid in een katholiek Limburgs gezin in Gronsveld en Cadier en Keer. Mijn vader kwam uit Kerkrade, mijn moeder uit Maastricht en thuis spraken we ‘mestreechs’. Het glooiende landschap en de warme betrokkenheid op elkaar hebben me gevormd. De naam Vivant Consult is afgeleid van de “bon vivant”, de levensgenieter, naar het voorbeeld van mijn vader. Holland was ver weg in die tijd. Als we ons vertrouwde heuvelland verlieten deden we boodschappen in Aken, bezochten de antiekmarkt in Luik of gingen zondagmiddag picknicken op de Hautes Fagnes in de Ardennen. De liefde voor mijn vrouw Nicole en onze kinderen Diede en Caspar, en voor de dierbaren en de wereld om me heen, is een blijvende waarde in mijn leven. Ik kan genieten van de natuur en van goede wijn, muziek en kunst.

De wereld een stukje mooier maken

Ik koos voor de studie chemie omdat het mijn droom was om via de DNA-technologie ziektes te voorkomen en de wereld een stukje beter te maken. Eenmaal in het laboratorium bleek dat ik meer geïnteresseerd was in de interactie met de mensen die daar rondliepen dan het verloop van mijn experiment achter het veiligheidsglas. Ik heb toen besloten de raakvlakken van chemie met de maatschappij op te zoeken. Ik ben actief geweest in de Chemiewinkel, heb bedrijfshygiëne aan de LU Wageningen gestudeerd en milieukunde aan de VU Amsterdam, als student-assistent gewerkt en een 1e-graads aantekening als scheikunde docent gehaald.

Steeds kleiner werken

Na mijn studie ben ik gaan werken voor de Chemiewinkel UvA, en daarna voor de rijksoverheid: veilig werken met gevaarlijke stoffen in Nederland. Na een aantal jaren ben ik als adviseur voor bedrijven en managementteams gaan werken, als manager bij TNO, en als projectleider van een landelijke reorganisatie bij de arbodienst Commit Arbo van Interpolis. Zo rond mijn veertigste ben ik gestart als zelfstandig adviseur, tegenwoordig werk ik vooral als coach en teamcoach. Je zou kunnen zeggen dat ik steeds kleiner ben gaan werken. Waar ik eerst de wereld, en toen Nederland wilde veranderen zeg ik nu: als ik er toch ben, kan ik in het moment proberen verschil te maken. Iets mogelijk maken voor mensen wat ze eerder nog niet zagen of durfden. Het verlangen de wereld een stukje mooier te maken is gebleven; waar ik ben, kan ik proberen het goede te doen, dat is wat telt. Niet meer en niet minder.

 

Top